הכלב שלכם גדל, חינכתם אותו מעולה. הוא כבר מתאפק 9 -10 שעות ביום שאתם לא בבית.
ואז אתם חוזרים הביתה והכלב משתין על עצמו ועל כל הבית וכל כך שמח.
נשמע מוכר? מתסכל? מה לעשות ומה לא לעשות? ואיך אפשר לעזור לו?
כל התשובות בפוסט הקצר הזה.
אחרי שחוויתם הצלחה בחינוך לצרכים (הסבר בפוסט עתידי)
רמת ההתרגשות של הכלב מביאה תגובה מצד הכלב. ישנם כלבים שקופצים ושמחים מהתרגשות, ישנם כאלה שנובחים ויש כלבים שבורח להם פיפי מרוב התרגשות.
לכן חשוב לתת לזה פתרון ומהר.
בואו נתחיל במה אסור לעשות:
• לא לכעוס על הכלב- זה לא בשליטתו. הכעס שלכם רק יגרום לכלב לפחד כשאתם חוזרים הביתה.
• לא ללטף את הכלב - זה רק יחזק את ההתנהגות הזאת ויגיד לכלב במילים שלו שזה בסדר לעשות פיפי מהתרגשות. מגע לא גורם לכלב להרגע!! להפך, המגע גורם לכלב להבין שמה שהוא עושה זה נכון וטוב.
• לא להעלות את סף ההתרגשות - הנטייה שלנו לחזור הביתה אחרי מספר שעות ולהראות לכלב כמה התגעגענו אליו בצעקות התרגשות, במילים מתחנפות והמון התרגשות מציידנו. זה רק יחריף את הבעיה. גם מבט לכיוון הכלב במקרים רבים יכול לגרום לכלב להתרגשות גבוה, להמנע גם מזה.
• לא לדחוף את אף הכלב לתוך השלולית ולכעוס. כבר הבנו למה הדבר גרוע מאוד.
• לא לנקות מיד מסביב לכלב – הניקיון והלחץ שאתם נמצאים בו כדי לנקות מתגמל את הכלב על ההתנהגות ומלמד את הכלב להפעיל אתכם. לא ליצור עניין ובלאגן סביב הבעיה, שהכלב לא ילמד לקבל יחס ע"י עשיית צרכים.
מה כן לעשות? טוב ששאלתם
יש מספר פעולות שיכולות לעזור ולפתור את הבעיה:
*להתעלם מהכלב לגמרי כשאתם נכנסים הביתה – כן זה קשה להתעלם כי מאוד התגעגענו לחבר שלנו.
היחס והחיבה שניתן לכלב יקרה רק לאחר שהכלב נרגע. אחרי שסף ההתרגשות ירד. איך לעשות את זה? תכנסו הביתה, לא ליצור קשר עין עם הכלב ולא להתייחס אליו. רק אחרי שהנחתם את הדברים שלכם, שתיתם כוס מים, ונרגעתם – תשימו רצועה על הכלב בנחת. מבלי להעלות התרגשות, אם הכלב מתרגש וקופץ אז שוב להתעלם. רק אחרי שנרגע לשים על הכלב רצועה ולצאת החוצה לטיול, מומלץ להתרגש ולעוף על הכלב שלכם באהבה רק אחרי שהכלב התרוקן בחוץ.
• להשאיר את הכלב בתחימה בבית – כלוב אילוף/כלוב טיסה/גדר גורים חינוך לצרכים מתבצע בתוך תחימה. להמשיך את התהליך ולגרום לכלב להירגע כמו שמתואר בסעיף הקודם. התחימה תעזור לכם במקרה הזה ותעזור לכלב לשמור מרחק כשאתם נכנסים הביתה.
• לנקות את הפיפי – רק כשהכלב לא רואה.
• להדריך את האנשים שבאים לבקר – כלבים נוטים לבעיה גם כשאתם בבית ובאים אורחים.
לפני שהאורח מגיע, להדריך אותו טלפונית איך להתנהג לכלב לפני שהוא נכנס- להתעלם, לא ליצור קשר עין, לתת לכלב להירגע ורק אז כשהאורח יחזק ויגיד לכלב שלום מאוד מהיר ולא מרוגש מדי. לא לתת לכלב לגשת אל הדלת לפניכם שמגיע האורח. אפשר להשתמש בתחימה או ברצועה.
• ללמד את הכלב משמעת וגבולות בבית – אילוף של פקודות איפוק וסבלנות- הדבר הכי חשוב!!!
ארצה- למקום –השאר, ואילוף משמעת מול גיורים מרגשים יגרום לכלב להיות סבלני ויותר רגוע במצבי רגש גבוהים. למדו את הכלב שלכם להיות סבלני לפרקי זמן ארוכים, התחילו בקטן – לדוגמא לפני שאתם נותנים לו אוכל לבקש מהכלב לשבת. להניח את הקערה לספור עד 5 ואז בתאבון.
לעוד שאלות מוזמנים לפנות אלי
בשבילכם ולמענם מתן
Comments